Potrubní izolační pouzdro ISOVER, ceník minerálních pouzder IsoverOd 11. července 2022 dochází ke změně cen potrubních izolačních pouzder Isover s AL povrchem. Stáhněte si proto aktuální ceník minerálních pouzder Isover.

Ceny minerálních pouzder se již několik let nenavyšovaly. S ohledem na navýšení cen vstupů a dopravy přistoupil výrobce ke zvýšení cen.

Potrubní izolační pouzdra se vyrábí z kamenné čedičové vaty Orstech o objemové hmotnosti 65 kg/m3 (viz. potrubní izolační pouzdro Isovertechnický list).

Základní parametry izolačních minerálních pouzder

  • součinitel tepelné vodivosti při 0 °C: λ0 = 0,036 W·m-1·K-1
  • reakce na oheň A2L·s1, d0 ČSN EN 13501-1
  • krátkodobá nasákavost (Wp) WS podle ČSN EN 1609 je < 1 kg·m-2
  • nejvyšší provozní teplota ve smyslu normy ČSN EN 14707 je 600 °C
  • tloušťka pouzdra musí být volena tak, aby teplota na straně hliníkové fólie nepřesáhla 100 °C


Izolační minerální pouzdro má tvar dutého podélně děleného válce vyrobeného z jednoho nebo více segmentů se zámkem zamezujícím tepelným ztrátám přes podélnou drážku. Minerální pouzdro je opatřeno povrchovou úpravou hliníkovou fólií (tzv. AL polepem). Pouzdro s AL polepem je na podélném spoji opatřeno přesahem fólie se samolepící páskou pro dokonalé uzavření pouzdra. Izolační pouzdra jsou používána pro izolace potrubí v oblasti TZB i průmyslu. Velice dobře se hodí k montáži na rozvody tepla např. z domovních kotelen.

Venkovní aplikace

K-Flex AL CLAD lóliePro případné venkovní aplikace je nutná dodatečná povrchová úprava, a to jak z důvodů klimatických tak i mechanického poškození. Standardním provedením je použití oplechování.

Naším doporučením je realizace povrchové úpravy za použití AL CLAD fólie ze systému K-Flex AL CLAD. Jedná se o 30μ silnou vícevrstvou folií (AL fólie oboustranně krytá PPR vrstvou). Umožňuje rychlou a snadnou montáž.

Ke stažení: ceník minerálních pouzder Isover

Nový ceník minerálních pouzder Isover
Štítky: